Att göra-lista

Vi valvakar. Tacksam för tidsskillnaden som gör att jag ändå kommer i säng strax före midnatt, tacksam för Miljöpartiets kvarblivande i Riksdagen, tacksam för att 82% av den röstande befolkningen fortfarande förstår vikten av att stå upp mot populism och rasism. Resten får vi se hur det blir med.
”What an anti-climax”, säger Ashley när rösterna är räknade i 6002 distrikt och mina gäspningar kommer tätare och tätare. Ulf Kristersson håller tal och säger att han respekterar alla politiska meningsmotståndare, följer upp med att kräva Löfvens avgång, och jag tänker att han just där öppnar dörren för SD. Välkomna, stig in bara. Ni behöver absolut inte ta av er skorna, förlåt, jag menar kängorna.

Vi går och lägger oss och när Ashley släcker lampan och mörkret fyller rummet tänker jag att det inte får bli obehagligare nu. Vi måste vända det här. Vi måste vända främlingsfientligheten, populismen, klimathotet, måste vända Brexit, avsätta Trump, avskaffa kärnvapnen. Och jag känner mig liten. Jag trevar efter hennes hand. Hon tar min. Så gör vi det förstås, tänker jag då. Tillsammans.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s