We’re okay

När den vita skåpbilen mejar ner människor på London Bridge sitter jag med Isa och Pete och ser de sista scenerna av Angels in America på National. När vi kommer ut på South Bank strax efter halv elva är luften tät av sirener.

Pushnotiser och missade samtal radar upp sig i telefonens display och vi vänder om, går tillbaka in i foajén, försöker finna information, finna stadig mark under fötterna. London skälver och på nyheterna rapporterar BBC om ett pågående attentat.
London Bridge och Borough Market ligger en knapp kilometer bort.

Isa får tag i Chris och Pete får tag i sin fru och medan de pratar sätter jag mig ner och undrar var Katie är. Om hon är hemma. Om hon är trygg. Om jag borde höra av mig.
Jag slungas tillbaka till mars. En annan bro, också den nära.
Jag är alltid på South Bank när London drabbas av terror.

Jag svarar på de oroliga meddelanden som trillar in, postar en uppdatering på Facebook, skriver att jag är i trygghet. Inser sedan jag skrivit det att jag faktiskt inte vet. Det är kaos i nyhetsrapporteringen och ljudet av sirener som klyver kvällen avtar inte. Ovanför cirklar helikoptrar.

Vi diskuterar vad vi ska göra. Vi befinner oss strax utanför avspärrningarna, men gatorna känns farliga att röra sig på. Att förflytta sig ner i tunnelbanan, ner i underjorden där polisen i samma ögonblick genomsöker flera tåg, är inte ens ett alternativ. Att få tag i en taxi tycks omöjligt.
Så vi stannar där vi är. National Theatre låser sina dörrar och vi blir kvar innanför tillsammans med ett hundratal människor. Sitter på andra våningen och dricker det te som dukas fram. Det kommer direktiv om att alla lampor måste släckas. I mörkret ser vi floden glittra utanför. Det är knappt någon som pratar.

Natten till den fjärde juni är svart och varar en evighet.

Annonser

En tanke på “We’re okay

  1. karinwahlberg skriver:

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s