Where does it hurt?

Dagen efter, lördag den fjortonde, spelas föreställningen som vanligt. Stämningen i green room är dämpad och försiktig, på gränsen till inåtvänd, och ingen tycks riktigt veta hur de ska närma sig Isa. Isa, som är från Paris och som hade vänner inne på Bataclan (samtliga bland de överlevande).
Efter jobbet är det heller ingen som föreslår en avslutande öl någonstans, trots att det är lördag. Istället sprids vi åt olika håll för att ta oss hem genom novembernatten och jag tar sällskap med Isa och Chris ner i tunnelbanan vid Leicester Square. Tvekar i flera minuter om jag ska ta det östgående eller västgående tåget. Om jag vill sova i Katies säng eller i min egen.
”This is what they want”, säger Isa argt när vi står på den östgående perrongen. ”They want us to be scared to go out for drinks on a Saturday night.”
Chris har armen om hennes axlar.
”It’s barely been 24 hours”, säger han. ”Give it some time. We’ll get drunk next weekend.”
Isa fnyser.
”It’s not about getting drunk”, säger hon. ”It’s about the freedom to make choices not based in fear.”
Just som tåget rusar in ser jag sms:et från Katie, skickat tidigare på kvällen. I’m sorry, darling. Jack’s here. Och jag ändrar min slutdestination och säger hej då till Chris och Isa, kramar dem båda lite extra. På den andra perrongen väntar jag med händerna djupt i kappfickorna och blicken fäst i kaklet bakom spåren. Tänker på rädslan som svept in över oss den här helgen och hur den inte får ta över. De får inte vinna.

3 tankar om “Where does it hurt?

  1. ellinor skriver:

    Libertin! Varför får hon göra så? Varför får hon ha Jack också?

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s