Monday, Monday, can’t trust that day

Det vardagliga livet ockuperar mig. Det är en våldsam ockupation med beväpnade ockupanter och gummikulor som skjuts av ordningsmakten. En strid. Som andra strider, den utkämpas utan vinnare. Alla förlorar.

Jag vaknar och tänker var är strukturen? Var finns berättelsen i denna måndag? Ingen ringer. Telefonen ligger tyst och ostörd på soffbordet. Kaffet drar i pressokannan, brödet har blivit torrt i påsen. Det går fort eftersom man i princip köper det torrt här. Bröd är inte Englands främsta talang. Jag har inte räknat ut vad som är, än. Parkerna, kanske. Litteraturen. Pubkulturen.

Efter föreställningen igår gick vi och tog en öl i baren på Soho Theatre, där är trevligt och deras sceningång ligger nära vår. Över bordet tittade Isa på Chris och frågade vad han tänkt göra med sitt liv egentligen. De har någon sorts trasslig relation bakom sig och hon har tagit på sig ansvaret att uppfostra honom trots att han passerat trettiofem. Chris sa att han tänker vara glad om han inte behöver lämna London när nästa finanskris kommer. Jag tänkte att jag har nödutgångarna fria som alltid kan återvända till trygga Stockholm. Sedan tänkte jag att jag inte vet vem det är som flyttar hem, när den dagen kommer. Det kan omöjligt vara samma Libertin som flyttade bort. Därefter tänkte jag att det är en märklig fråga att ställa åt en helt okej skicklig skådespelare som spelar för utsålda hus i West End. Som om det inte räcker för att vara nöjd. Sedan tänkte jag att det är omöjligt att veta när man ska känna sig nöjd. De gick hem tillsammans senare, hans arm runt hennes axlar.

På väg till tunnelbanan tänkte jag på att ringa till Katie, men det var så gräsligt sent att jag lät bli och tog sista tåget på den blå Piccadilly-linjen åt mitt håll istället för åt hennes, och bytte som vanligt till gröna District i Hammersmith. Supermånen lyste över floden och när jag gick genom Kew på väg hem från stationen tänkte jag att jag måste börja skriva igen, jag blir galen av att inte göra det.

Idag är det måndag och spelfri dag och jag har ändå inte skrivit några andra ord än dessa.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s